haabazar.blogg.se

Software symyx draw 4.0
Software symyx draw 4.0











Practical applications: The results demonstrate that it is possible to integrate dietary fibre and dietary fat into a single solid functional food material with increased shelf life. Even though the materials prepared contain relatively high amount of uncomplexed CLA, the complexation yields products with significantly increased stability toward thermal and oxidative stress compared to pristine CLA. The results have shown that only a fraction of CLA is present in the form of inclusion complex while the rest is adsorbed on the surface of the polysaccharide matrix. The complexes were characterized by infrared spectroscopy, X‐ray diffraction, differential scanning calorimetry, and scanning electron microscopy. Bu sunumda, süt ve ürünlerinin konjuge yağ asidi içeriği ve önemi hakkında bilgi verilmiştir.Ĭonjugated linoleic acid (CLA) was stabilized via its complexation with arabinogalactan or beta‐glucan by freeze‐drying. Araştırma sonuçları, insan beslenmesinde lipofilik antioksidan eksikliğinin nedenleri arasında yetersiz süt yağı tüketimini ve rasyon bileşimini göstermektedir. KLA, bağışıklık sistemini uyarıcı, ateroskleroz, kanser ve nörolojik bozukluk riskini ve yağ dokusunu azaltıcı, kemik mineralizasyonunu iyileştirici etkileri olan, kan lipid profilinin düzenlenmesi, obezite ve tip 2 diyabetin önlenmesi ve daha birçok sağlık sorununa faydalı olan bir bileşiktir. Doğal KLA'nın antikanserojenik etkileri sentetik KLA'dan daha yüksektir. Araştırma sonuçları, KLA içeriği zengin olgunlaştırılmış peynirlerin fazla tüketildiği ülkelerde meme kanseri ölüm oranlarının daha düşük olduğunu göstermiştir. Sütün, özellikle lipofilik antioksidan içeriği, hayvan yemlerinin bileşimine bağlıdır. Lipofilik süt antioksidanlarının termal stabilitesi yüksektir, bu nedenle tüm süt ürünlerinde aktiftir. Yetersiz miktarda, lipofilik antioksidan tüketiminin kanser, kalp, nörolojik vb hastalıkların ana nedeni olduğu belirtilmektedir. Lipofilik ortamda aktif olan süt yağı antioksidanları, oksidatif stresi önlemede savunma sistemini desteklemektedir. Süt yağı antioksidanları insan vücudundaki prooksidan/antioksidan dengenin korunmasında önemlidirler. KLA düşük konsantrasyonlarda bile, α-tokoferolden daha etkilidir. KLA’nın sağlığa faydası antioksidan aktivitesinin çok yüksek oluşundan kaynaklanmaktadır. KLA’nın insanlarda çok sayıda potansiyel sağlık yararı bulunmaktadır. Ruminant sütlerinde en fazla KLA içeriği sırasıyla koyun, inek ve keçi sütlerindedir. Esas olarak süt ve ürünleri sonra da sığır eti en önemli KLA kaynaklarıdır. KLA biyolojik değeri yüksek cis-9, trans-11 ve trans-10, cis-12 izomerlerinin en fazla bulunduğu 28'den fazla linoleik asit izomerinden oluşmaktadır. Ancak, süt yağındaki en aktif antioksidan, konjuge çift bağ ile karakterize edilen konjuge linoleik asit (KLA)’tir. Sütte çok sayıda antioksidan etkili bileşik de vardır. Bileşiminde bulunan laktoz, süt yağı, süt proteinleri, kalsiyum ve fosfor, esansiyel amino asitler, esansiyel yağ asitleri, B2 vitamini, A vitamini ve/veya β-karoten, fosfolipitler ve daha birçok bileşen bu yaklaşımı doğrulamaktadır.













Software symyx draw 4.0